Keravan päivän vietossa 17.6.2018 olimme mukana mekin.


Jaoimme diabetestietoa. Myimme itsetehtyjä tuotteita, joista suurkiitokset tekijöille. Vierailijoita oli runsaasti.Rauman retken 9.6.2018 kuvasatoa. Kuvat ja tekstit Kalervo Salmi.


Lähdettiin merelle eli ensin suuntana oli Kuuskajaskarin linnoitussaari.


Merimatkalla nähtiin paljon kohua herättäneitä merimetsoja.


Perillä ollaan, kuten kuvasta näkyy.


Merellinen näkymä entisestä 15 metriä korkeasta säätornista. "Kuuskajaskari, ohutta yläpilveä."


Kuuskajaskari on siis ollut myös linnoitussaari. Saarella on ollut rannikkotykistön varuskunta. Tässä vielä toiminnassa oleva tykki, jolla näytösluontoisesti silloin tällöin ammutaan 152 mm kranaatteja, jotka painavat 50 kiloa.


Upeat olivat merimaisemat.


Entisessä sotilaskodissa oli näyttely Rauman seudun kivilajeista. Uskomaton määrä erilaisia lajeja.


Olipa siellä myös meren eläviäkin.


Kuka on laittanut lakupötköjä kiven sisään ja koska?


Jatkoimme matkaamme tutustumalla Rauman Pyhän Ristin Kirkkoon, jonka rakennustyöt alkoivat 1400-luvulla. Kirkossa on aina vähintään yksi vierailija, josta tässä salaa hänestä otettu kuva.


Keskiaikaisen alttarikaapin lahjoitti Michael Jordan 1629 Pyhän Ristin Kirkkoon ja on korvaamattoman arvokas. On varmaankin kolmekymmenvuotisen sodan aikainen sotasaalis.


Teimme lopuksi kierroksen vanhassa Raumassa. Upeita asuttuja ja kalliita puutaloja riitti. Kuulimme eri raumalaissukujen kohtaloista hyvinkin erilaisia kiinnostavia kertomuksia.


Kesäretken 26.8.2017 kuvasatoa. Matkan teema oli Suomi 100 ja Mannerheim 150 ja suuntautui Kultarantaan ja Askaisten kirkon kautta Louhisaareen. Kuvat Kalervo Salmi